Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На сніданок з Трампом приїхали кілька десятків українців

Національний молитовний сніданок с президентом США, який зазвичай збирає по понад трьох тисяч гостей з усього світу, в тому числі з України, відбудеться зранку четверга у готелі Washington Hilton американської столиці. Очікується, що участь у ньому візьмуть кілька десятків українських політиків, бізнесменів, громадських діячів, представників релігійних кіл, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити, що цього року в сніданку візьмуть участь понад 3,8 тис. людей, які представляють більше 130 країн і територій з усього світу", - заявив у середу Ларрі Росс, офіційний представник організатора заходу фонду Fellowship Foundation.

За інформацією джерел з американської адміністрації, президент Трамп підтвердив свою участь у сніданку, і зараз у готелі відбуваються підготовчі заходи. Офіційний початок програми запланований на 7:30 ранку за місцевим часом (14:30 за Києвом). Оскільки сніданок носить аполітичний і суто релігійний характер, всі заходи проходитимуть без камер, і списки учасників офіційно не оголошуються ні до, ні після події.

З України традиційно очікується численна делегація, яка прибуває за офіційними та приватними запрошеннями. Уже зараз відомо, що цього року захід мають відвідати представники ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Григорій Немиря; представники фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, Павло Унгурян; члени БПП Артур Герасимов, Максим Єфімов, Андрій Павленко, інші народні депутати України. Крім того, очікується участь міністра освіти й науки України Лілії Гриневич; голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, директора департаменту у справах релігій мінкультури Андрія Юраша.

Лідер партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк, який перебував цими днями в американській столиці, у вівторок в неофіційній розмові зазначив, що не залишається на "сніданок з Трампом". Він провів напередодні ряд ділових зустрічей в адміністрації США й американському Конгресі.

Наступного ранку, в п'ятницю має відбутися традиційна українська частина молитовного сніданку, де зберуться окремо представники української та ряду європейських делегацій, а також представники уряду й Конгресу США.

Цього року очікується також присутність на "сніданку з Трампом" численної делегації з Росії. Поки невідомо, чи проводитимуть вони офіційні зустрічі з американськими чиновниками й політиками, враховуючи останні результати розслідувань ФБР і Конгресу щодо втручання РФ у вибори в США.

Національний молитовний сніданок у Сполучених Штатах був заснований президентом Ейзенхауером в 1953 році. З того часу він проходить кожного першого четверга лютого-місяця в Вашингтоні, зазвичай у готелі Washington Hilton.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ