Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На сьогодні Тимошенко є найкращим переговорником для Путіна - Венедиктов

Головний редактор “Эхо Москвы” Олексій Венедиктов упевнений, що президент Росії Володимир Путін вважає більш зручним для себе президентом України Юлію Тимошенко, а санкції проти неї лише приховують її зв’язки з Кремлем.

Про це він розповів в ефірі “Прямого” у ток-шоу “Ехо України” з Матівєм Ганапольським.

- Головний редактор “Эхо Москвы” Олексій Венедиктов вважає, що президент Росії Володимир Путін не приховує, що буде підтримувати на виборах президента України лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко. Також Венедиктов додає, що внесення її до санкційного списку Кремля — це, по суті, лише додавання їй плюсів до українських виборів. Зараз Олексій на прямому зв'язку з нами.

Олексій, добрий вечір. Ти вважаєш, що Путін відкрився, що немає сумнівів, кого він буде підтримувати на виборах?

Володимир Путін ніколи не відкривається. Путін грає в гру, яка, як йому здається, вигідна Росії, а не Україні. В цьому сенсі він про Україну не думає взагалі. Якщо я правильно зрозумів вашого гостя, то так, я згоден: Путін вважає, що ми одна країна й один народ, а ви — провінція, що злегка тимчасово відпала. Тому буде наступна історія: коли визначаться ваші кандидати, наш президент Путін буде виходити з того, що власне вигідно Росії. Хто з кандидатів буде більш поступливий у питанні Криму або питанні південного сходу, більше буде готовий до розміну.

Але визначати цих кандидатів буде український народ. Не великий любитель Володимир Путін [Дональда] Трампа, але обирав він поміж Гілларі і Трампом і, звісно, хотів, щоби [президентом] був Трамп.

На сьогодні, безумовно, знайома йому особисто Юлія Тимошенко була б більш зручною для переговорів. Наш президент говорить, що з чинною [українською] владою жодних розмов бути не може щодо болючих питань Криму та південного сходу. Що залишається?

Залишається добре відома йому Юлія Тимошенко і, можливо, не дуже добре відомий Юрій Бойко. А може й ще хтось, можливо у вас ще якісь можливі альянси виникнуть. Тому президент, як людина дуже прагматична, буде дивитися, як складаються у вас перший та другий тур. На сьогоднішній день, звісно, для нього Тимошенко є кращим переговорником. І те, що вона ніяк не потрапила до санкційного списку — це не випадковість. У нас таких випадковостей не буває.

- Вона як раз потрапила до санкційного списку...

Ти не зрозумів? Я знаю, що вона потрапила. У цьому сенсі це ніяк на неї в Росії не діє, а в Україні їй це додає авторитету. Її підозрюють, що вона домовилася з Путіним. “Ні, хлопці! Ми її в санкції, ми тут її в санкції. Тому голосуйте за Тимошенко — вона не домовиться з Путіним”. В цьому сенсі не попала.

Останні опитування що показують? Що пані Тимошенко лідирує у вас. Чого вона раптом лідирує, що вона такого зробила? Я нічого не розумію у вашій київській “хімії”, але я добре розуміюся у кремлівській “хімії”. І я вас запевнюю, що це розрахунок у Володимира Володимировича [Путіна] може бути помилковим. Як ми “обмішурилися” з Трампом, але він є. Можливо, якщо пан Бойко врешті укладе союз із Рабіновичем і Медведчуком — можливо, нам Бойко буде краще.

Раніше головний редактор “Эхо Москвы” Олексій Венедиктов заявив, що президент РФ Володимир Путін підтримуватиме на президентських виборах в Україні Юлію Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ