Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На станції "Академік Вернадський" вчинив самогубство кухар Василь Омелянович

Як інформує прес-служба Національного антарктичного наукового центру, 8 травня 2020 року на станції "Академік Вернадський" загинув кухар 25 Української антарктичної експедиції Василь Омелянович.
Фото: НАНЦ

"Усі ми знали Василя як дуже спокійну, виважену та добру людину, справжнього професіонала. Це була вже п’ята його експедиція на станцію “Академік Вернадський”. Зараз ми з’ясовуємо всі обставини смерті, попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми. На жаль, всі ми живі люди, і ніхто наперед не знає, що для кого стане останньою краплею чи “соломинкою, яка зламала спину”. Вирішуватиметься питання доставки тіла в Україну. Обов’язки кухаря на станції наразі по черзі виконуватимуть усі інші учасники експедиції", – повідомив керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Василь Омелянович народився 1985 року. Жив у місті Малині Житомирської області. Починаючи зі своєї першої зимівки (2011 рік, 16 УАЕ), знову і знову повертався до Антарктиди (учасник 18, 20 та 23 УАЕ). П’ята зимівка стала для нього останньою. В останньому дописі у Фейсбуці він закликав шанувати та поважати людей і домівки, де на нас чекають.

Надзвичайно скромна людина, спеціаліст своєї справи, надійний товариш і романтик – таким ми будемо пам’ятати Василя Омеляновича.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Василя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ