Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові довстановлюють індивідуальні теплові пункти

Цього опалювального сезону більш як 87 тисяч мешканців Сихівського району зможуть регулювати температуру подачі опалення й економити кошти.
Фото: ЛМР

Про це інформують в пресслужбі Львівської міської ради. 

Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, пояснив, що проєкт встановлення ІТП (індивідуальних теплових пунктів) реалізовують за грантові кошти ЄБРР і фонду Е5Р в межах проєкту модернізації системи теплопостачання Львова.

"На сьогодні ІТП в системах централізованого теплопостачання у світі – це найсучасніша технологія, яка забезпечує високий комфорт послуги й економію як тепла в будинку, так і ресурсів на його вироблення (природного газу), а мешканці, і собі, економлять кошти", – розповів Олександр Одинець.

Директор департаменту зазначив, що на прикладі Сихова ІТП впроваджуватимуть і в інших районах міста. Зокрема, вже є проєкти встановлення ІТП у понад 80 будинках Шевченківського району. 

Відтак на сьогодні 408 будівель у Сихівському житловому масиві мають ІТП. Крім житлових будинків, ІТП тут також встановлено у школах, садочках, тобто у всіх будівлях Сихова.

За словами Валентина Вольського, директора ЛМКП "Львівтеплоенерго", реалізацію проєкту з встановлення ІТП розпочали у 2019 році. Усі ІТП в будинках Сихова вже заповнені водою і подають гарячу воду. А вже з часу початку опалювального сезону працюватимуть на подачу опалення.

"Це суттєвий проєкт і для нас, бо перейшли з чотирьохтрубної на двотрубну систему подачі теплоносія, що дозволить зменшити тепловтрати підприємства. А мешканці самі зможуть регулювати температуру як опалення, так і гарячої води", – додав Валентин Вольський.

За його словами, на сьогодні на балансі Львівтеплоенерго вже є 522 ІТП. Це майже 30% будинків, які обслуговує підприємство.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ