Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Тернопільщині влаштували мітинг проти розміщення евакуйованих з Уханя українців

У селищі Микулинці Теребовлянського району Тернопільської області влаштували акцію протесту проти можливого розміщення у санаторії неподалік людей, яких планують евакуювати з китайської провінції Хубей, епіцентру поширення коронавірусу.

Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на заступницю голови райради Ольгу Трапову, пише Громадське.

Вона стверджує, що 20 лютого до санаторію «Медобори», що в селі Конопківкa біля Микулинців, мають привезти евакуйованих з Китаю людей, де вони пробудуть на карантині 14 днів. У мітингу проти цього взяли участь близько 300 людей.

Водночас голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель заявив, що в нього немає інформації про розміщення евакуйованих з Уханя в цьому санаторії. За його словами, місце для карантину шукають у всіх областях України.

Директор санаторію Василь Мартинюк зазначив, що «йому повідомили», що «Медобори» та ще кілька закладів підходять для карантину.

Глава поліції області Олександр Богомол сказав виданню, що у нього немає інформації про те, що евакуйованих з Уханя людей привезуть на Тернопільщину.

Зазначимо, що увечері 18 лютого в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що поки не визначились, де перебуватимуть на карантині люди, яких евакуюють з провінції Хубей.

Нагадаємо, евакуацію українців та іноземців з китайської провінції Хубей 17 лютого знову перенесли. Раніше очікувалося, що літак з українцями прибуде у середу 19 лютого, тепер його очікують у четвер, 20 лютого, о 8 годині ранку.

За останніми даними, кількість людей, які одужали після інфікування китайським коронавірусом, зросла до 12 877. Водночас кількість інфікованих збільшилась до 73 335. Також відомо про 1873 летальні випадки, пов'язані з коронавірусом. Більшість — на материковому Китаї та по одному летальному випадку в Японії, Гонконгу, Франції, Тайвані та на Філіппінах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ