Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Тернопільщині вирішили послабити карантин: деталі

Під час позачергового засідання Тернопільської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальниця департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко заявила, що ситуація із коронавірусом в області стабілізувалася.
фото - 0352.ua

Про це інформує 0352.ua.

Зокрема, вона зазначила:

«Приємно говорити, що ситуація із захворюваністю на коронавірус стабілізувалася. У лікувальних закладах області перебувають 224 пацієнти. 114 хворих - на кисневій підтримці, 8 - на апаратах ШВЛ. Всього в області на амбулаторному лікуванні знаходиться 2600 хворих. На сьогодні ще розгорнуто додаткові ліжка у медзакладах. Однак ми очікуємо на розпорядження керівника робіт державного значення про зменшення кількості лікарень, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірус».

Враховуючи показники захворювання на регіональній комісії ТЕБ НС було прийнято рішення  пом'якшити карантинні обмеження, які відповідають «жовтому» рівню епіднебезпеки. Зокрема: відновити партнерські пологи в закладах охорони здоров'я області; відновити профілактичні медичні огляди в закладах охорони здоров'я області; дозволити роботу закладам громадського харчування до 24 годин тощо.

«Ми бачимо зниження за всіма показниками: як за рівнем захворюваності, так і за летальністю. Найвищий пік захворювання був 7 квітня, коли зареєстрували 795 випадків. На початку квітня було зареєстровано і найвищу кількість летальності упродовж доби - 21 випадок. Зараз же реєструють 1-3 випадки», - зауважила в. о керівника ДУ «Тернопільського ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук.

Також, як додала Оксана Чайчук, сьогодні перший день в області, коли показник рівня захворюваності на коронавірус відповідає «зеленій» зоні карантину. Це менш ніж 5 випадків на 100 тисяч населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ