Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Тернопільських пляжах незабаром стартує купальний сезон

5 червня у Тернополі на пляжах «Циганка» і «Дальній» розпочинається новий купальний сезон, який триватиме до 15 вересня.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Про це інформує Файне Місто.

Аби створити безпечні умови для відпочивальників, цими днями на традиційних місцях відпочинку тривають активні підготовчі роботи.

На пляжах, зокрема, облаштовують рятувальний пост, що функціонуватиме під час купального сезону з чергуванням  матросів – рятувальників. Тут також буде забезпечено присутність медичного працівника та наявність всього необхідного обладнання і майна для порятунку.

Попередньо проведено обстеження та очищення дна водойми поблизу пляжів «Циганка»  і «Дальній» від сторонніх предметів та визначено буйками ті частини водойми, які відведені для купання людей.

Також у рамках підготовки до купального сезону 27 травня представниками міської державної лікарні ветеринарної медицини за участі працівників КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» були відібрані проби води з Тернопільського ставу для проведення відповідних аналізів на наявність паразитологічних показників.

Відповідно до експертного висновку, вода у Тенопільському ставі відповідає вимогам ДСТУ 4808:2007, тобто жодних паразитів та будь-яких інших відхилень у водоймі не виявлено.

Контроль за станом води біля відпочинкових зон у Тернополі буде здійснюватися кожних два тижні.

Відпочивальників просять дотримуватися карантинних обмежень та пам’ятати про правила поводження на воді: заборонено запливати за буйки, пірнати у незнайомих місцях та заходити у воду в нетверезому стані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ