Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території колишнього ЛАЗу Львівська міська рада не бачить жодної житлової забудови

На території колишнього ЛАЗу Львівська міська рада не бачить жодної житлової забудови. Тут можуть бути лише об’єкти виробничого та громадського призначення.

Про це заявив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач і закликав нового власника дослухатись до позиції міста.

56 га території під колишнім Львівським автобусним заводом є у комунальній власності. І ще три роки тому виконком ЛМР визначив: на території ЛАЗу можуть бути лише об’єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями.

Тобто лише промисловість (як варіант – індустріальний парк чи якесь інноваційне виробництво), виробничо-лабораторні корпуси, науково-дослідні та проектні організації; культурні чи спортивні об’єкти, виставкові центри, адміністративні корпуси, офіси.

Навіть більше, своїм рішенням виконавчий комітет заборонив вносити зміни до містобудівної документації всіх рівнів щодо функціонального призначення землі. А отже, жодних детальних планів. На цій території місто зарезервувало промисловість і громадську функцію. 

Всі ми знаємо про історію з ЛАЗом і таким собі паном Чуркіним. Слід наголосити, що тут мова про нерухоме майно. Не про землю. Земля комунальна і як нею розпорядитись – виняткова компетенція власника, тобто міста. 

Так-от про нерухомість. Місто неодноразово зверталося до правоохоронців. Зокрема у 2022 році у Державне бюро розслідувань щодо, на думку ЛМР, незаконної приватизації ЛАЗу Чуркіним. Тоді детективам надали всю інформацію та документацію, якою володіли і яка стосувалась справи. На якому етапі розслідування зараз – нам не відомо. 

Але всі ми почули зі ЗМІ про оплату боргів підприємства і нових власників ЛАЗу. Тепер хотілося б, щоб і новий власник почув позицію Львівської міської ради»,  – зазначив Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ