Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території Львівщини досі зберігаються майже 19 тисяч тонн угорських гудронів

На території Львівщини досі зберагаються майже 19 тис. тонн угорських гудронів. Про це учора, 3 лютого, під час наради під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Мирона Янківа повідомив в.о. начальника держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Мирослав Хом’як, повідомили в управлінні.

У виступі Хом’як зазначив, що впродовж 2002 – 2003 років на територію Львівської області Державним підприємством МВС України „Спецсервіс” та ТзОВ „ОСМА-Ойл” з Угорщини було ввезено 19,898 тис. тонн нейтралізованих гудронних залишків та 3,044 тис. тонн котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, які згідно Базельської конвенції належать до небезпечних відходів.

Через незабезпечення ДП „Спецсервіс” та ТзОВ „ОСМА-Ойл” вимог природоохоронного законодавства запланована утилізація імпортованих відходів не проведена, у зв’язку з чим на території області зберігається 1174 тонн нейтралізованих гудронних залишків та 18,928 тис. тонн модифікатора типу „МГ”, виготовленого з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти. Умови зберігання цих речовин не відповідають нормам екологічної безпеки. Окрім цього, зберігання цих відходів на території України є грубим порушення вимог Базельської конвенції.

В.о. начальника держуправління наголосив, що на даний час на території Львівської області екологічно безпечні технології переробки зазначених відходів та модифікаторів не опрацьовані.

М.С.Хом’як надав пропозиції щодо вирішення даної проблеми, зокрема: до вирішення процедури реімпорту необхідно забезпечити екологічно безпечне зберігання цих речовин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ