Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На території зони відчуження ЧАЕС затримали дві групи сталкерів

Працівники поліції затримали дві групи сталкерів, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстримального туризму. Про це сьогодні, 3 липня, повідомив Відділ комунікації поліції в Київській області.

Першу групу з трьох молодих людей 19 та 20 років правоохоронці виявили у вечірній час, поблизу КПП «Дитятки» в лісовому масиві. Киянин та мешканці Кропивницького планували свій відпочинок у радіаційному лісі.

Друга група з трьох чоловік 20 та 19 років була затримана пізно ввечері на території об’єкту «Чорнобиль-2». Молоді люди зі Львову та Кривого Рогу сподівалися на специфічний відпочинок в Чорнобильській зоні.

Стосовно даних громадян було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали справ направлено до Іванківського районного та до Славутицького міського суду Київської області для прийняття рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ