Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На україно-польському кордоні триває знущання над українцями

На україно-польському кордоні триває знущання над українцями які подорожують до ЄС. Про це Гал-інфо повідомляють подорожуючі, які годинами вистоюють в чергах на перетин кордону.

Як повідомили Гал-інфо очевидці, які зараз перебувають в пункті пропуску Краковець-Корчова на виїзд з України, всі процедури зі сторони українських прикордонників та митників займають максимум 10 хвилин, в той же час вже більше двох годин автомобілі та автобуси нерухомо стоять перед в'їздом на польський пункт пропуску.

1/3

"Така ситуація на україно-польському кордоні відбувається постійно. Поляки повністю блокують роботу пунктів пропуску і відверто знущаються з наших громадян які їдуть в ЄС. Я нещодавно простояв 5 годин щоб проїхати через пункт пропуску Рава Руська - Хребенне в сторону Польщі. При тому, що їхав на відпочинок, через зелений коридор, відповідно не мав нічого для декларування та перевірки.

Українські прикордонники провели всі процедури за 5-7 хвилин. А далі ми просто без руху стояли перед поляками. Крім того, нас ще хвилин 30 тримали в пункті пропуску після всіх процедур, просто не випускали до Польщі", - розповів в коментарі Гал-інфо пан Андрій, який з сім'єю їхав на відпочинок до Європи.

Також, як розповідають в коментарях громадяни, які їздять до Польщі, ще більше проблем виникає в тих, хто повертається до України і хоче повернути Tax Free (повернення ПДВ для фізичних осіб перетинаючих кордон) за покупки здійснені в ЄС. Черга для таких осіб може займати від 10 годин до доби і більше.

"Автомобілі з Tax Free ставлять в іншу чергу і зазвичай польські митники можуть пропускати один автомобіль на годину", - розповів Гал-інфо один з подорожуючих.

Гал-інфо, звертається до Генерального консула Республіки Польща у Львові Рафала Вольскі, з проханням пояснити, доки ще триватиме таке знущання над громадянами України на кордоні з Польщею?  А також, хто несе відповідальність за таке знущання?

Нагадаємо, як нещодавно писало Гал-інфо, Голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський запропонував впровадити нову ініціативу на кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ