Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На війні з Україною рф втратила 90% найкращих воїнів і 2/3 високоточних ракет, - Грозєв

Журналіст порталу Bellingcat і відомий військовий експерт Христо Грозєв в етері українського телемарафону розповів про те, яких втрат зазнала росія внаслідок вторгнення в Україну.
Христо Грозєв

Ведучі запитали у журналіста, які підрозділи і техніка залишилися у росіян. Грозєв відповів: "Цей тренд, він очевидний. Він не є тільки продуктом, скажімо так, української військової пропаганди, тому що вона повинна, звичайно, мотивувати народ. Але ми реально перевірили - я особисто перевіряв - у першій частині війни Росія втратила 90 % своїх найкращих десантників. Це ж найякісніша, важлива і суттєва частина армії, без якої завоювати ключові інфраструктурні об'єкти і завоювати столицю не можна".

Далі Грозєв розповів, що РФ також втратила більшу частину 2 ешелону. До неї входили найманці, підрозділи яких Росія теж вважала передовими. Журналіст підкреслив: ці люди брали участь не тільки в навчаннях. Вони мали досвід реальних бойових дій — в Сирії, африканських країнах і на Донбасі. Втрати в другому ешелоні склали чотири тисячі осіб. За словами Грозєва, це величезний відсоток ліквідованих солдатів, які раніше брали участь у війнах.

За оцінкою, озвученою Грозєвим, росіяни витратили понад дві третини своїх ракет.

"Поки у них залишаються приблизно 30% від того, з чим вони почали війну, саме серед цих (високоточних - ред.) ракет", - зазначив він. За його словами, рф здатна самостійно виробляти такі ракети, але при цьому цикл виготовлення такої ракети становить приблизно місяць.

Також кількість персоналу, який вміє керувати такими ракетами, на росії обмежена, - зауважив журналіст.

"Тут ще й питання - хто працює з цими ракетами. Ресурс, який вміє ці ракети направляти, він теж обмежений. Це ... Наша розвідка показує, що це приблизно 30-40 осіб. Україна ж працює не тільки над знищенням й збиванням ракет, а працює і над виявленням цих людей, які можуть ці ракети програмувати. Тому я не здивуюся, якщо у Росії закінчиться не тільки hardware, але і software", - прокоментував Грозєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ