Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

На Волині гуртожиток, де живуть переселенці, хочуть передати громаді

Питання будуть вивчати та розглядати на наступних засіданнях профільних комісій
фото пресслужби Волинської обласної ради

У гуртожитку Нововолинського центру професійно-технічної освіти нині живуть переселенці, працівники заводу СТО та студенти й викладачі навчального закладу. Приміщення перебуває в обласній комунальній власності, що створює проблеми, адже фінансування цього об'єкту з обласного бюджету — це нецільове використання грошей.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

"До 2018 року навчальний корпус ще функціонував, проте через те, що Центр не мав коштів оплачувати енергоносії, а також зменшення кількості учнів, ми змушені були всі навчальні процеси облаштувати в Будятичах", — розповідає директорка Центру професійно технічної освіти Валентина Приступа.

Відтак Міністерство освіти і науки України передало цілісний майновий комплекс Нововолинського Центру професійно технічної освіти в обласну комунальну власність.

Нині у гуртожитку, що знаходиться в Нововолинську, мешкає 41 сім’я колишніх працівників заводу СТО та 99 внутрішньо переміщених осіб, говорить Валентина Приступа.

Також ремонту потребує колишній навчальний корпус Нововолинського Центру професійно технічної освіти. Щоб можна було профінансувати ці об'єкти їх мають передати на баланс Нововолинської міської громади. Міська рада вже звернулася з відповідним клопотанням до обласної ради.

Питання будуть вивчати та розглядати на наступних засіданнях профільних комісій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ