Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Волині наступного року бракуватиме коштів на освіту

Заплановані кошти не покриють усіх передбачених видатків
фото з сайту Укрінформ

У проєкті обласного бюджету Волині на 2024 рік на освіту передбачили майже 812 млн гривень. Це на 47 мільйонів більше, ніж у 2023-му.

Про це інформує Суспільне.

Як повідомила під час брифінгу начальниця обласного управління освіти на науки Наталія Матвіюк, заплановані кошти не покриють усіх передбачених видатків. Вони розраховані на оплату праці і комунальні послуги.

Додаткова необхідність коштів освітньої субвенції — 40,9 мільйона гривень.

У розрахунку видатків врахували, що мінімальна заробітна плата з 1 січня становитиме 7 100 гривень, а з 1 квітня — 8 000 гривень. Зі слів Наталії Матвіюк, педагогам, які утримуються за рахунок місцевого бюджету передбачені всі основні виплати, галузеві доплати і надбавки.

"Водночас працівникам, які утримуються з коштів освітньої субвенції передбачена зарплата за обов’язковими виплатами, надбавка за престижність у розмірі 5% до посадового окладу, щорічна грошова винагорода в обсязі 0%, матеріальна допомога на оздоровлення 0% до посадового окладу", – зазначила начальниця управління освіти.

Також Наталія Матвіюк додала, що загалом на реалізацію регіональних програм у 2023 році було передбачено 3,075 млн гривень, а на 2024 рік запланована і доведена 2,6 млн гривень.

У 2024 році бюджет Волинської області буде меншим на 400 мільйонів гривень. Причина — ухвалені у листопаді 2023 року зміни до Бюджетного кодексу України, за якими ПДФО від військових тепер надходить до держбюджету.

Головний кошторис області на наступний рік формуватиметься виключно із заробітної плати, комунальних послуг на рівні 2023 року та інших захищених статей.

Проєкт обласного кошторису на наступний рік має бути прийнятий до 25 грудня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ