Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Волині підсумували роботу підсистеми цивільного захисту у 2020 році

28 січня 2021 року у головній адмінбудівлі Волинської області відбулася нарада щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту на Волині у 2020 році та визначення основних завдань на 2021 рік. Про це повідомили 29 січня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА

Зустріч із керівниками спеціалізованих служб цивільного захисту області пройшла під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Анатолія Костика.

Окрім того, у режимі онлайн до наради приєдналися голови райдержадміністрацій та територіальних громад області.

Зокрема, начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Олександр Блащук розповів про результати роботи Волинської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у 2020 році.

За підсумками озвученої інформації присутні зійшлися на думці, що рівень органів управління та сил цивільного захисту Волинської області та дій за призначенням в умовах загрози та виникненню надзвичайної ситуації мирного та особливого періоду – достатній. Також визначено, що територіальна підсистема ЄДС цивільного захисту Волині готова до виконання завдань за призначенням у поточному році.

Слід зазначити, що у Волинській області у минулому році зареєстровано 2 надзвичайні ситуації, які відносяться до природного характеру походження:

– медико-біологічна надзвичайна ситуація державного рівня – захворювання на COVID-19;

– ситуація об’єктного рівня – захворювання на африканську чуму сільськогосподарських тварин.

Також у 2020 році проведено 45 засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянуто 12 планових та 50 позапланових питань.

"2020 рік для усього світу був щедрий на випробування. Чимало викликів, подій та перемог було і в українських рятувальників, – під час наради повідомив начальник управління державної служби України надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук. – За минулий рік підрозділами управління державної служби надзвичайних ситуацій Волинської області було ліквідовано 1494 пожежі, врятовано матеріальних цінностей на суму понад 201 мільйон гривень, знищено понад 1000 небезпечних предметів, а головне – врятовано 50 життів".

За словами Володимира Грушовінчука у минулому році підрозділом пожежно-рятувальної служби області виїжджали на виклик 6 621 раз.  Окрім того, здійснено 652 виїзди на аварійно-рятувальні роботи та ДТП, та 26 виїздів для надання допомоги іншим службам. Вогнем знищені та пошкоджені 828 будівель та споруд, 137 одиниць техніки, матеріальні витрати від пожеж склали майже 267 млн грн. За рік в області зареєстровано 583 пожеж в екосистемах на площах близько 853 га.

Своєю чергою, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сергій Шмига розповів, що у минулому році навчання з питань цивільного захисту пройшли 1330 осіб. Щодо подальших планів, то учасники наради погодилися з рішенням забезпечити організацію навчання й у 2021 році.

Слід зазначити, що одним із найголовніших завдань цивільного захисту в області на поточний рік, у рамках утворення нових районів, забезпечити готовність створення управління цивільного захисту за призначенням для виконання запитів, визначених регіональним планом на 2021 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ