Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

На Волині побільшало титулованих спортсменів

Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
1/11
Сьогодні голова обласної ради Григорій Недопад та його заступники Юрій Поліщук і Григорій Пустовіт зустрілися зі спортсменами-паралімпійцями та їхніми тренерами. Про це повідомили 11 грудня у пресслужбі Волинської обласної ради.

Модератор заходу - начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт", голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму Віктор Галан-Влащук. Спортсмени випромінювали позитив і заряджали ним усіх присутніх.

КОГО НАГОРОДИЛИ

Привід більш ніж урочистий, адже вручали посвідчення спортсменам, які отримати високі звання.

Зокрема звання Заслужений майстер спорту України здобула спортсмен-інструктор національної збірної команди України з шашок серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Людмила Ведерко. Вона розпочинала свою спортивну кар’єру у м. Бахмут Донецької області із занять шахами. Потім пробувала сили у настільному тенісі і легкій атлетиці, а в результаті обрала для себе шашки. Людмила Ведерко є п’ятиразовою чемпіонкою світу з шашок серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового. Вже три роки пані Людмила живе і працює на Волині, бо її рідна Донеччина окупована.

Звання «Майстер спорту міжнародного класу» отримав спортсмен-інструктор національної збірної команди України з легкої атлетики серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату Ярослав Окапінський. "Де я тільки не був, що тільки не пробував: бігав, грав у футбол і шахи, плавав, а зупинився на легкій атлетиці. За перший рік зумів здобути цей титул. Вважаю це непоганим результатом і пишаюся цим. Дякую своєму тренеру Андрієві Рожку за щоденну турботу і за можливості тренуватися", - каже хлопець. Він почав виступати на чемпіонатах і Кубках України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та серед здорових спортсменів 2015 року року. Першу нагороду виборов у 2016 році (м. Запоріжжя) на Кубку України з бігу на 800 м, де посів 2 місце . Ярослав - чемпіон України з бігу на 200 та 400 м (2018 р., 2019 р.) срібний призер чемпіонату України з бігу на 100 м та переможець Кубка України з бігу на 400 м, срібний призер Кубка України з бігу на 100 і 200 м (2018 р.), після чого був зарахований до основного складу збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та виконав норматив майстра спорту України.

Звання «Майстер спорту міжнародного класу» також отримав Андрій Сивих. Хлопець є членом національної збірної команди України з веслування академічного серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату. Після чисельної зміни видів спорту у 2017 році спробував себе у фехтуванні на візках. З 2018 року почав займатися веслуванням академічним та вже до кінця року увійшов до резервного складу національної збірної команди України. У 2019 році дебютував на міжнародній арені, зайнявши 2 місце у екіпажі «двійки» на міжнародному турнірі з веслування академічного, що з 14 травня по 19 травня проходив у місті Гавірате (Італія). Став дворазовим срібним призером Кубків світу у класі двійок та срібним призером Кубку світу у класі змішаних екіпажів четвірок зі стерновим (Нідерланди), чемпіоном у класі двійок та срібним призером у класі четвірок чемпіонату України. У 2020 році брав участь у чемпіонаті України з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору, де виборов золоту медаль.

СВОЇ ДОНЕЧЧАНИ

Голова обласної ради Григорій Недопад тепло привітав спортсменів із заслуженими нагородами. Поділився, що є виходцем зі спорту і тому щиро переймається проблемами цієї галузі.

Заслужений тренер України Дмитро Мудірасов зауважив, що на Волині загалом особливе ставлення до спорту. Він як і його вихованка Людмила Вегерко переїхав до Луцька з Донеччини 3 роки тому. "Ми дуже пишаємося, що представляємо Волинь. Дуже мріємо, що станемо справжніми лучанами, бо сьогодні - ми переселенці. Але дякуємо за створені умови, бо туту кожному спортсмену є увага та повага. Вирішуються складні питання. Я багато бачив, як працюють люди, але тут нам сподобалося відношення і ставлення", - каже Дмитро Мудірасов.

Григорій Недопад подякував тренерові за таку оцінку роботи волинської влади: "Приємно чути теплі відгуки і що не відчуваєте себе в нас чужими".

"На Волині ніколи не розкидалися такими фахівцями, а завжди намагалися створити умови для роботи", - висловився про вихідців із Донеччини Віктор Галан-Влащук.

ПОТРІБЕН КРИТИЙ МАНЕЖ

Про потреби волинських спортсменів під час зустрічі говорив тренер-викладач Обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Андрій Рожок. Він переконував керівництво облради у потребі збудувати в обласному центрі критий манеж для легкої атлетики. Заступник голови облради Григорій Пустовіт нагадав, що в Луцьку створені умови для підготовки спортсменів з цього виду спорту і тому місто є базовим для підготовки олімпійців. Тому обставини можуть скластися таким чином, що критий манеж для легкоатлетів збудують за державний кошт. Перший заступник голови облради Юрій Поліщук зауважив, що на Волині про спортивну інфраструктуру дбають не тільки в обласному центрі та містах обласного значення, а й в територіальних громадах.

ПЛЮС У СПОРТІ - ЦЕ В МАЙБУТНЬОМУ МІНУС В МЕДИЦИНІ

Григорій Недопад у підсумку запевнив, що цьому питанню буде приділятися велика увага: "Кошти, вкладені у спорт будуть зекономлені в медицині. Сьогодні 10 млн грн у спорті, це завтра - мінус 20 млн грн в медицині. Це як інвестиція в утеплення квартири. Тож спортивну інфраструктуру будемо розвивати. Просто варто трохи поміняти підходи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ