Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині розпочала роботу ще одна сімейна молочна ферма

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
У селі Дерно Олицької територіальної громади свою роботу розпочала сімейна молочна ферма «Папики». Офіційне відкриття сімейного господарства відбулося 20 липня 2021 року. Про це повідомили 22 липня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Голова сімейного фермерського господарства Наталя Кушнір розповідає, що реалізувати задум вдалося завдяки проєкту «УкрМілкІнвест», який спрямований на розвиток молочного тваринництва шляхом допомоги у створенні сімейних молочних ферм та молочних кооперативів на їх основі.

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, власників ферми привітав начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

«Приклад цієї родини можуть наслідувати інші сільські трудівники. Те, що в області створюються молочні ферми показує – люди зрозуміли, що можна заробити і тут, працюючи на рідній землі, – зазначив керівник агропромислового управління. – Важливо, що держава підтримує сімейні фермерські господарства: виплата дотації за утримання корів по 5 тис.грн за голову, бюджетна субсидія для новостворених сімейних фермерських господарств по 5 тис.грн за гектар, компенсація ЄСВ для СФГ. СФГ «Папики» може розраховувати на підтримку управління агропромислового розвитку Волинської ОДА».

Голова територіальної громади Олександр Прендецький запевнив, що Олицька громада буде підтримувати мешканців, які хочуть розвивати тваринництво.

Своєю чергою представники проєкту «УкрМілкІнвест» Наталія Немеришина та Сергій Чернієнко розповіли, що завдяки цьому проєкту в Україні вже відкрито понад 100 молочних ферм та побажали власникам сімейної ферми впевнено рухатись далі.

Слід зазначити, що СФГ «Папики» єдине господарство із молочних ферм, яке здає молоко екстракласу. Наразі на фермі утримується 21 голова ВРХ, з яких 12 корів.

Ідея створення господарства виникла тоді, коли родина почала думати за здорове та безпечне харчування. Сьогодні на фермі ведеться відеонагляд, облаштовано все так, щоб корови знаходились в комфортних умовах (вакуумне доїння, автоматичне напування, система вентиляції).

В планах господарів на базі СФГ «Папики» створити школу сімейного фермерства, розвивати агротуризм з прогулянками на велосипедах, конях, бричці по урочищу «Папики», прогулянки історичними місцями громади та реалізація власної продукції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ