Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині вдруге за рік виявили небезпечну хворобу

Наразі пацієнтка почувається задовільно

Фото: Depositphotos

На Волині вдруге від початку року зафіксували випадок дирофіляріозу. Гельмінт видалили у 33-річної жінки з Луцького району.

Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

З лівої повіки жінки лікарі видалили 11-сантиметрового паразита. Наразі пацієнтка почувається задовільно.

Під час епідрозслідування встановили, що хвора ще в березні 2022 року відчула свербіж шкіри на шиї з правого боку та помітила округле, червоне та болюче утворення. Дане утворення щодня протягом тижня змінювало місце розташування на шиї, а потім зникло.

Гельмінт емігрував по різних частинах тіла, то з'являвся і свербів, то зникав і не турбував. Лише через рік, коли в жінки напухла повіка, вона звернулася до офтальмолога, де ургентно видалили паразита.

Довідка: Дирофіляріоз — небезпечне гельмінтозне захворювання собак і кішок (іноді – людей), що викликається нематодами. Зараження тварин і людей відбувається через укус комарів, які разом з кров'ю переносять личинкову стадію гельмінта від зараженої особини. Безпосередньо від тварин людина не заражається.

Інкубаційний період після укусу комара до появи дорослого паразиту під шкірою чи слизовими оболонками тіла людини триває від одного місяця до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ