Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вул. Стрийській дороблять тротуар, який з’єднає автовокзал і онколікарню

Ремонтні роботи з облаштування хідника на вул. Стрийській відновлять з наступного тижня. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.
Фото: ЛМР

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, роботи на цьому об’єкті виконані на 20% і ще на 20% - розпочаті. Відтак підрядник завершить саме розпочаті роботи, щоб частково, але логічно завершити об'єкт і забезпечити пішохідне сполучення між автовокзалом і онколікарнею на вул. Максимовича. Матеріали вже давно закуплені і стоять на об’єкті.

«Цей тротуар є дуже важливим для цього мікрорайону. Він з’єднає онколікарню на вул. Максимовича з автовокзалом. Частину цього тротуару біля себе зробила поліція за грантові кошти, а решту планували зробити за міські кошти. Роботи розпочалися ще у 2021 році і передбачали великий об’єм робіт – облаштування освітлення, встановлення лавочок, озеленення та ін. Однак наразі ми його завершимо лише на 40% від того, що планувалося на початку, і лише в частині мощення хідника», - пояснив Андрій Зозуля, голова Сихівської РА.

«Пріоритет міста - допомога ЗСУ. Але є речі, які ми маємо дозавершити чи оплатити за вже зроблене. Кожен об’єкт ми розглядали індивідуально і приймали рішення, щоб виконувалися лише ті ремонти, які є критично важливими для громади. Водночас 46 об’єктів, які ми планували втілювати у життя, через війну ми не розпочинали цього року взагалі. І зупинили ті об'єкти, яку були на початковому етапі. Тобто нам вдалось зекономити 166 млн грн», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства. 

Щодо тротуару на вул. Стрийській, то, за її словами, 20% робіт тут вже виконано. А для ще на 20% хідника було закуплено матеріалу, тому у мерії планують оцих 20% робіт завершити.

«Щоб належно використати вже закуплений матеріал, і зважаючи на численні звернення мешканців та лікарні поряд, плануємо частину цього хідника доробити. Відзначу, що загальна вартість цього об’єкту становила 16 млн грн. Станом на сьогодні робіт виконано на 1,7 млн грн, і щоб логічно завершити об’єкт необхідно виконати роботи на 1,5 млн грн», - наголосила Ірина Маруняк.

Роботи на цьому об'єкті виконує підрядна організація «ЗахідНеоБуд». За словами керівника Ярослава Шестака, відновити ремонт готові з наступного тижня і завершити до початку зими.

«Ми вже виконали частину робіт, після чого зупинилися за вказівкою замовника. Всі матеріали вже давно закуплені і привезені на об’єкт. Ми готові протягом трьох тижнів усе доробити і почекати з фінансуванням», - повідомив Ярослав Шестак. 

Нагадаємо, проектом облаштування хідника на вул. Стрийська було передбачено облаштувати тротуар від вул. Вернадського до пр. Святого Івана Павла ІІ протяжністю більше 1,2 км. Зокрема постелити нову кольорову тротуарну плитку, встановити 73 опори освітлення, висадити нові дерева і кущі, встановити 48 лавочок та облаштувати 5 пішохідних переходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ