Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вулиці Бандери облаштували перший у Львові діагональний перехід

На перехресті вул. Бандери – Антоновича – Русових з’явився перший у Львові регульований діагональний пішохідний перехід.
Діагональний перехід на перехресті вулиць Бандери – Антоновича – Русових. (Фото: Львівська міська рада)

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Такий вид переходу застосовується на тих ділянках, де є інтенсивний рух пішоходів, і де для того, щоб дістатися з точки А в точку Б, людям треба перетинати дві та більше доріг. А завдяки діагональному переходу вони затрачають менше часу на цей маневр.

Окрім дорожньої розмітки, на локації додали ще два пішохідні світлофори та змінили регулювання.

«Тепер рух на вул. Бандери, зі сторони вул. Героїв УПА, здійснюється у двох фазах регулювання. Для цього на перехресті встановили додаткову секцію з зеленою стрілкою, яка дозволяє транспорту здійснювати поворот на вул. Русових. А на лінзи світлофора нанесли маски, які вказують дозволені напрямки руху. Ці зміни були зроблені для того, щоб безконфліктно пропускати пішоходів та велосипедистів через діагональний перехід», пояснили у ЛКП «Львівавтодор».  

За словами керівника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, для того, щоб надати пріоритет руху громадському транспорту, на цьому перехресті планують запровадити адаптивне світлофорне регулювання. Воно дозволяє оптимізувати тривалість фаз, аби не надавати зелений сигнал у напрямку, де немає транспорту чи пішоходів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ