Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На виконання природоохоронних заходів уже скерували 23 млн гривень

28 серпня відбулося чергове засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

В межах засідання директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник відзвітував про виконання природоохоронних заходів в межах Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки.

Як він зазначив, на сьогодні виконання Програми становить близько 40%, зокрема із запланованих 59 млн гривень заходи профінансовано на 23 млн гривень.

За результатами розгляду, погодили перерозподіл коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, які виділяються на виконання природоохоронних заходів у 2019 році.

Зокрема це - фінансування розроблення Регіонального плану управління з відходами у Львівській області до 2030 року, створення та облаштування нової сучасної рекреаційної зони на території регіонального ландшафтного парку "Надсянський", а також завершення руслорегулюючих та берегоукріплюючих робіт на річці Вишниця на території Модрицької сільської ради Дрогобицького району з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій.

Також, комісією погоджено створення ландшафтного заказника "Торфовище Білогорща".

Об’єкт створюється з метою збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу, унікальних фітоценозів рідкісних та зникаючих видів місцевої флори, а також підтримання біорізноманіття регіону.

Нагадаємо, у Львові покращать технічний стан чотирьох водойм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ