Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

На Яворівщині стартувала підготовка до 155-річчя від дня народження митрополита Андрея

Із приводу забезпечення високого рівня організації та проведення заходів зі вшанування митрополита Андрея Шептицького у 2020 році голова Яворівської РДА Андрій Шумський зустрівся із отцем Андрієм Стадницьким – головою Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.
Фото Яворівської РДА.

Про це повідомила сьогодні, 10 лютого, власкорові Гал-інфо завідувачки сектору інформаційної політики та цифрового розвитку Яворівської РДА Ірини Кравчук.

З її слів, у розмові стосовно належного рівня відзначення 155-ліття митрополита Андрея Шептицького на Яворівщині взяли участь також заступники голів Яворівських РДА та районної ради – відповідно Назар Сойко, Володимир Мацелюх; керівник апарату РДА Зоряна Мірило; начальник відділу освіти РДА Володимир Байда; начальник відділу з питань управління майном, реалізації проектів місцевого розвитку та прикордонної співпраці Івана Карпа; провідний спеціаліст відділу культури, туризму молоді та спорту РДА Тетяна Лин; художній керівник Народного дому с. Прилбичі Надія Королевич; Прилбицький сільський голова Роман Вороняк, директор Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького Михайло Карпа.

Учасники зустріч обговорили низу важливих питань та пропозицій щодо організації та відзначення запланованих заходів на 2020 рік.

Зокрема, провідний спеціаліст відділу культури, туризму молоді та спорту Яворівської райдержадміністрації Тетяна Лин озвучила заплановані події: флешмоб із читання цитат А. Шептицького на встановлення національного рекорду України; перегляд фільму про А. Шептицького в закладах культури району; свято духовної музики «Голос Руси-України», Новояворівська ДШМ; І відкритий районний турнір з волейболу (Прилбицька ЗОШ І-ІІІ ст.); футбольний міні-турнір на кубок Шептицького серед духовенства; банерна виставка (музей А. Шептицького, с. Прилбичі липень 2020 р.); «Духовні спомини Праведного митрополита Андрея» за участі драматичних колективів району; читання про Митрополита Андрея Шептицького, які пройдуть у бібліотеці та музичний голос прослави у виконанні хорів та оркестрів Яворівщини; фотодокументальна виставка «Андрей Шептицький: великий незнаний». На 16 стендах виставки будуть представлені унікальні документи і світлини, які розкривають життєвий шлях митрополита; районний форум дитячої творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» присвяченого Митрополиту Андрею Шептицькому ДШМ; відкритий урок для учнів мистецьких шкіл Напрацювання екскурсійних програм щодо історичних фактів для туристичних маршрутів; випуск сувенірної продукції та банерів; подана пропозиція маршруту «Стежками А. Шептицького» на форум гідів, який відбудеться у місті Львові 25-26 лютого; шаховий турнір за участі духовенства та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ