Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Яворівщині цими вихідними відбудуться заходи, присвячені ювілею Лесі Українки

19 червня у місті Судова Вишня Яворівського району відбудуться заходи в межах дипломатичної події “Леся_150. Леся і Грузія - тріумф і трагедія”.

Одна з організаторок проєкту Христина Береговська зазначила, що цю подію організовують у продовження заходів, присвячених 150-річчю Лесі Українки, у рамках днів Грузії в Україні.

Інша організаторка Емілія Худа додала, що вони хочуть показати постать Лесі Українки через призму її Грузинського десятилітнього періоду життя і творчості. 

“Є багато суперечливих питань стосовно періоду перебування Лесі Українки у Грузії, але ми знайшли людину, яка живе у Чикаго та займається вивчення творчості й біографії Лесі українки вже понад 30 років. Вона розкрила нам іншу сторону поетеси. Цей захід ми вирішили зробити на конюшні, бо Леся дуже любила коней, але через свою хворобу не могла їздити верхи. Вона про них мріяла, милувалася ними, тому ми вирішили віддати шану цьому її захопленню”, - розповіла Емілія Худа.

Додамо, що у програму заходу входять кінне поло, воркшопи та майстер-класи для дітей, художня майстерня для дітей з синдромом Дауна, книжкова презентація та фудкорт. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ