Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині вшанували підприємців

Із нагоди Дня підприємця України в місті Новояворівську Яворівського району Львівської області відбулося вшанування кращих працівників цієї галузі – і ветеранів, і молоді.

Як повідомив сьогодні, 1 вересня, власкор Гал-інфо, цього року організаторам – Яворівській районній раді та РДА довелося скасувати традиційні великі урочистості із запрошенням великої кількості підприємців зі святковим концертом – через трагедію в Дрогобичі: тому ця подія пройшла скоромно.

Заступники голів Яворівських районної ради та РДА – відповідно Володимир Мацелюх, Назар Сойко вручили Грамоти кращим представникам підприємницької галузі.

«Ви, шановні підприємці, не лише наповнюєте бюджет, створюєте нові робочі місця, але із перших днів цієї страшної війни на Сході щиро підтримуєте наших воїнів, допомагаючи споряджати волонтерські вояжі на фронт. Сьогодні підприємництво є своєрідним стабілізатором економіки, займає помітну нішу в розподілі праці, сприяє продуктивній зайнятості населення. Значний внесок в економічний розвиток Яворівського району забезпечує малий та середній бізнес. Він охоплює практично всі сфери економіки. Це – і виробництво та надання послуг населенню, і діяльність у галузі сільського господарства. Саме за рахунок підприємництва вирішено проблему пасажирських перевезень та торгівельного обслуговування навіть у найбільш віддалених населених пунктах району», – зазначив заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх.

На благодійності підприємців акцентував увагу парох відпустового місця «Страдч», що на Яворівщині, отець Іван Колтун, який подякував за пожертви для проведення всеукраїнських прощ до Святої Страдецької гори.

«Я днями повернувся зі США, де спілкувався з представниками української діаспори, заробітчанами. І знаєте, десятки наших земляків висловили бажання хоч зараз повернутися в Україну, але за умови, що вдома буду нормальні робочі місця.

Переконаний, що прийде час, і наші люди вже не виїжджатимуть наймитами за моря-океани. І до цього докладаєтеся ви, підприємці. Хоча, де правду діти, втілювати в життя всі задуми вам було і є не легко. Але все так не буде», – переконаний отець Іван Колтун.

У коментарі власкорові Гал-інфо заступник генерального директора ТзОВ «Снєжка-Україна», депутат Яворівської міської ради Михайло Дудич наголосив, що він – більш, ніж упевнений, що невдовзі інвестиційний клімат у львівському прикордонні поліпшиться.

«Але для розвитку підприємництва на Яворівщині, інтенсивного створення нових робочих місць потрібне цивілізоване законодавство для державні гарантії для інвесторів. Думаю, що новий парламент з цим справиться», – зазначив Михайло Дудич.

Нагадаємо, що в першу неділю вересня в Україні відзначають День підприємця.

Свято встановлено Указом Президента № 1110/98 від 5.10.1998, щоб відзначити важливу роль, яку відіграє цей сектор економіки у формуванні нового економічного ладу, розвитку демократії та громадянського суспільства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ