Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Яворівщині закрито на карантин 46 шкіл та в 3 дитсадки

Упродовж січня-лютого кількість захворювань на гострі респіраторні вірусні захворювання на Яворівщині (Львівська область) невпинно зростала.

Із початку січня рівень захворюваності зріс у 2 рази: зареєстровано – 3244 хворих на ГРВІ , з них – 62% діти до 17років. Про це повідомив сьогодні, 6 лютого, власкор Гал-інфо із посиланням на лікаря-епідеміолога, завідувачку відділенням організації епідеміологічних досліджень Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру.

З її слів, у 12 хворих з важким перебігом хвороби , які були госпіталізовані в інфекційний стаціонар, при лабораторному обстеженні виділено вірус грипу А.

Більше 30 % серед захворілих на ГРВІ становлять школярі. Найбільша кількість захворілих зареєстрована на лікарських дільницях: м. Новояворівськ, смт. Краковець, с. Рясна-Руська, с. Старичі, с. Нагачів, с. Бірки.

Фахівцями Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру та медичної служби району здійснюється щоденний аналіз захворюваності . Перевищення епідпорогу в січні не було, пік захворюваності очікується в лютому – березні .

«Через напружену епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ відбулося позачергове засідання комісії з ТЕБ та НС райдержадміністрації. Рішенням комісії прийнято та затверджено план заходів щодо недопущення поширення захворюваності серед населення, в першу чергу в організованих дитячих колективах.

Здійснюється щоденний моніторинг стану відвідуваності учнів шкіл та дітей в дитячих дошкільних установах. При зростанні рівня захворюваності, відсутності через захворювання більше 20% дітей в організованому дитячому колективі передбачено тимчасове призупинення навчально-виховного процесу», – інформує лікар-епідеміолог.

На запитання журналіста, чи є вже на Яворівщині закриті на карантин школи та дитсадки, – лікар-епідеміолог, завідувачка відділенням організації епідеміологічних досліджень Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру Віра Левицька відповіла ствердно: мовляв, станом на 5 лютого наказом відділу освіти Яворівської РДА призупинено навчання в 46 школах та в 3 дитячих дошкільних закладах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ