Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Закарпатті немає вакцин від кору, - Москаль

Очільник Закарпаття Геннадій Москаль заявляє, що область досі не отримала вакцин від кору. Про це він повідомив на своєму сайті.

"Станом на вечір п’ятниці (19.01) на Закарпатті зареєстровано 299 випадків кору і щодня продовжують реєструвати нові. 78 відсотків хворих – це особи до 17 років, а головна причина хвороби в тому, що дітей свого часу не щепили через відсутність вакцини.

Найбільша біда, що область не отримує вакцину й далі. Протягом минулого року Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) дало нам менше третини від необхідної кількості вакцини, тому ми змушені були просити її, як гуманітарну допомогу, в Угорщини. Постійно звертаємося в МОЗ із проханнями виділити Закарпаттю вакцини, а на наші звернення не приходять навіть відписки. І коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю – це брехня!

На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, а всі наші звернення в МОЗ ігноруються. Якщо, не дай Бог, в області почнуться летальні випадки, вся відповідальність про це ляже на недолуге керівництво Міністерства охорони здоров’я", - заявив Геннадій Москаль.

Нагадаємо, із понеділка (22.01) дитячі навчальні заклади Тячівського району (загальноосвітні школи, дитсадки, школи мистецтв) закрилися на два тижні на карантин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ