Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Землі уже видобули приблизно 80% золота

На сьогодні видобуто близько 190 тисяч тонн золота, що, на думку експертів, становить 80% всіх запасів дорогоцінного металу на планеті.

Про це повідомляє УНН із посиланням на ВВС.

“У серпні ціна на золото піднялася до рекордної позначки — понад 2 тисячі доларів за унцію (31,1 г)”, — сказано у повідомленні.

Так, експерти кажуть про концепцію пікової кількості золота — коли ми видобули максимально можливий обсяг золота за один рік. Деякі вважають, що цей момент вже настав.

“За даними World Gold Council (Всесвітньої золотої ради), у 2019 році було видобуто 3 531 тонну золотих копалин, що на 1% менше, ніж в 2018 році. Це перше щорічне зниження виробництва з 2008 року”, — пише видання.

Зазначається, що видобуток, імовірно, поступово сповільниться в найближчі роки.

“Оскільки поточні запаси вичерпуються, а нові великі відкриття золотих родовищ стають дедалі рідшими. Однак поки передчасно казати, що видобуток золота досяг свого піку”, — вважає речниця World Gold Council Ханна Брандштеттер.

Проте, як заявляє більшість експертів, різкого падіння у найближчі кілька десятиліть не очікують.

“Видобуток золота має рівну або спадну тенденцію, але без різкого зниження”, — додає Росс Норман, аналітик MetalsDaily.com.

Наразі золоті запаси оцінюють двома способами:

  • золото, яке вигідно видобувати при поточній ціні на нього;
  • золото, яке потенційно стане економічно вигідним для видобутку після аналізу родовищ або за вищою ціною.

“За даними Геологічної служби США, підземні запаси золота оцінюють приблизно в 50 тисяч тонн. За офіційною статистикою, на сьогодні видобуто близько 190 тисяч тонн, що, на думку деяких експертів, становить 80% всіх запасів дорогоцінного металу на планеті. Отже, „незайманими“ залишаються 20%”, — додає видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ