Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Житомирщині відбулись навчання 95 бригади Десантно-штурмових військ

З нагоди Дня Десантно-штурмових військ на Житомирщині 21 листопада пройшли навчання 95 бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Про це повідомили у прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

За діями воїнів-десантників під час практичного етапу бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою та десантуванням спостерігав Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко, начальник Генерального штабу ЗСУ — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський, командувачі видів Збройних Сил України та інші поважні гості.

Ці навчання пройшли у тісній взаємодії з підрозділами армійської авіації Сухопутних військ ЗС України та військово-транспортної авіації Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Розпочалися навчання з авіаційного удару, висадки десантно-штурмового підрозділу посадочним способом та форсування водної перешкоди.

Під час наступного етапу відбулося практичне десантування військової техніки та особового складу з військово-транспортних літаків Іл-76 та Ан-26. Після цього, особовим складом було відпрацьовано ведення бою при потраплянні у засідку, евакуацію умовно поранених, рух по проходам у мінному полі, евакуацію з поля бою умовно підбитої техніки тощо.

Для підсилення дій українського десанту, у визначений район за допомогою спеціального обладнання, вертольотами Мі-8 були транспортовані автоматичні міномети. Після цього, десантно-штурмовим підрозділам необхідно було здійснити захоплення визначеного рубежу та при підході бронегрупи знищити основні сили противника.

Вогневу підтримку під час виконання навчально-бойових завдань забезпечували військовослужбовці самохідних, гаубичних та реактивних артилерійських підрозділів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Під час свого виступу, Глава держави наголосив, що сьогодні особлива нагода — своє професійне свято відзначають українські Десантно-штурмові війська — «еліта еліт Збройних Сил, обрані з обраних, найсильніші із сильних». «В очах українців ви оповиті славою героїчних боїв проти російського агресора у війні на захист нашої незалежності на сході нашої держави», — зазначив він. Президент нагадав про битву за гору Карачун та Савур-Могилу, героїчну оборону Донецького та Луганського аеропортів, боротьбу за звільнення та утримання стратегічно важливих об’єктів і населених пунктів. «Серпневий рейд 2014 року по тилах російсько-терористичних військ завдав тяжких втрат агресору, сплутав тоді, в серпні місяці, усі його плани і дав нам можливість 5 вересня 2014 року укласти Мінські домовленості», — підкреслив Президент.

14-ти військовослужбовцям Десантно-штурмових військ Збройних Сил України було вручено державні нагороди. Зокрема бойові ордени «Богдана Хмельницького» ІІІ ст. та «За мужність» ІІІ ст.

Також цього дня, понад 100 курсантів, які закінчили навчання у 199 навчальному центрі ДШВ, отримали берети кольору «марун» та склали клятву десантника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ