Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ розслідує справу незаконного будівництва у Львові

Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо використання службового становища, всупереч інтересам служби, Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева.

Орган досудового розслідування розглядає справу стосовно видачі ТОВ «Суверніргал» та ПП «Кантрансбуд» Олексієм Кудрявцевим дозволу на виконання будівельних робіт, а саме будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Липова Алея, 15 у м. Львові усупереч наявності обмежень здійснювати будівництво на зазначеній земельній ділянці, що завдало істотної шкоди державним інтересам. Про це повідомила заявник Леся Боженко.

За даними офіційного сайту ЛМР (http://city-adm.lviv.ua/lmr/docs) земельна ділянка площею 0,2 га на вул. Липова Алея, 15 у м. Львові надана в користування ТзОВ «Сувеніргал» у 2007 році в оренду терміном на 10 років за рахунок земель житлової та громадської забудови за функцією використання – землі комерції для обслуговування існуючих будівель, у тому числі в межах червоних ліній земельну ділянку площею 0,037 га без права будівницта, реконструкції та посадки багаторічних насаджень. Згодом, товариству, за його заявою, в 2009 році рішенням ЛМР було змінено цільове призначення території для будівництва та обслуговування готельного комплексу за рахунок земель житлової та громадської забудови за функцією використання – землі комерції.

«Інформація щодо рішення ЛМР про зміну цільового призначення ділянки на вул. Липова Алея, 15 у м. Львові та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку відсутня, відтак, можна зробити висновки, що документи на будівництво скоріш за все видані незаконно», – розповіли юристи позивача. Дану інформацію також підтвердив один із керівників Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Сторона позивача зазначає, що отримання незаконного дозволу ДАБІ України на виконання будівельних робіт дозволило ТзОВ «Сувеніргал» заключати попередні договори-купівлі квартир з громадянами України. При цьому, товариство не інформує своїх покупців про реальний стан речей, забудовником та замовником вищезазначена інформація приховуються.

«Нам відомо, що в 2014 році власники будівельно-інвестиційній компанії «СБ Груп» придбали корпоративні права ТОВ «Сувеніргал» та стали його фактичними власниками. Для пересічного громадянина на офіційному сайті «СБ Груп» це подається як будівництво четвертої черги на вул. Липова Алея у м. Львові. Зараз активно заключаються попередні договори-купівлі квартир з громадянами України. Аби людей не ошукували, ми звернулися у НАБУ, аби розставити всі крапки над «і», та надіслали ряд запитів за звернень у інші органи, серед них: Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Генеральну прокуратуру України, Комітет з питань запобігання і протидії корупції ВР України, та ін. Надіємося, що органи державної виконавчої влади допоможуть довести незаконність будівництва та протистояти корумпованості конкретних чиновників, які взяли участь у видачі підроблених, на нашу думку, документів», – розповіла заявник Леся Боженко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ