Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Набула чинності директива ЄС щодо Nord Stream 2

Європейська комісія пояснює, що необґрунтованими є закиди стосовно дискримінації компанії, яка будує другу гілку Північного газопроводу. Про це інформує Польське Радіо.

Набула чинності директива ЄС щодо Nord Stream 2. Країни Євроспільноти повинні протягом дев’яти місяців ввести нові правила в дію. Європейська комісія захищає директиву і пояснює, що необґрунтованими є закиди стосовно дискримінації компанії, яка будує другу гілку Північного газопроводу.

Змінена директива стосується всіх газопроводів на території Європейського Союзу, включно з трубопроводами, що починаються за межами ЄС. Наприкінці переговорів правила пом’якшено, опісля їх підтримали всі країни, крім Болгарії. У конкретному випадку цієї інвестиції застосування правил ЄС обмежуватиметься територіальними водами Німеччини. Решту газопроводу охоплять положення, які будуть узгоджені на переговорах Німеччини з Росією. Європейська комісія має гарантувати дотримання законодавства ЄС. Польща вже заявила, що стежитиме за цим.

Кілька тижнів тому очільник компанії, яку створено для будівництва Nord Stream 2, у листі голові ЄК вимагав виключення з-під дії директиви і погрожував позовом за можливі багатомільйонні збитки. У відповіді ЄК написано, що змінена директива має охоплювати всі газопроводи, і ЄК готова захищати свої аргументи у Суді ЄС.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ