Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Набули чинності нові критерії визначення важливих підприємств на Львівщині

Визначення підприємства критично важливим дає можливість забронювати військовозобов’язаних працівників.
Фото: Львівська ОВА

5 липня набули чинності нові критерії Львівської ОВА щодо визначення важливих підприємств для громад області. Цим рішенням змінили критерії та уточнили перелік документів, які подають підприємства до Львівської ОВА. 

Як зазначає пресслужба Львівської ОВА, серед ключових змін варто виділити такі:

- кількість критеріїв Львівської ОВА зменшилась з десяти до дев’яти. З переліку виключили два критерії, які стосувалися підприємств комунальної та державної форми власності, та додали один новий критерій щодо розміру середньої заробітної плати за останній календарний квартал, який повинен становити або перевищувати 17 750 грн.

- уточнили вимоги щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Кількість таких осіб повинна становити 5% та більше від загальної чисельності працівників на підприємстві, при цьому ВПО повинні продовжувати працювати на підприємстві станом на останній календарний квартал, що передує зверненню підприємства.

- для всіх підприємств встановили єдину вимогу, за якою здійснюється їх визначення важливими для територіальних громад Львівської області,  – відповідати не менше трьом критеріям, визначеним Львівською ОВА.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Годик зазначив, що останні тенденції на комісії по визнанні критичності засвідчують, що окремі галузі бізнесу починають виходити з тіні для забезпечення умов критичності. 

“Перш за все зростає офіційна середня заробітна плата. Суттєві зміни, до прикладу, маємо в транспортній галузі, де пропонована середня зп була 8 тис, натомість по більшості підприємств вже сьогодні маємо цифру понад 16 тис грн. Як наслідок, можна сказати, що економічне бронювання вже працює в нашій області. А останні економічні тенденції ми врахували внісши зміни у критерії визначення важливих підприємств для громад області”, - зазначив Андрій Годик на своїй сторінці у Facebook.  

Перший заступник також відзначив, що комунальні форми власності тепер матимуть менше значення для статусу критично важливих. Зокрема, це зумовлено тим, що раніше під відповідні критерії часто проходили інституції без жодного функціоналу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ