Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник львівського АТП-1 вважає, що нові автобуси значно розвантажили місто

На засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку і житлової політики ЛМР начальник АТП-1 Орест Хамула поінформував депутатів про рух автобусних маршрутів м. Львова.
ФОТО lvivrada.gov.ua

З його слів, в АТП-1 на обслуговувані перебуває 215 машин, це - Електрони і МАЗи. АТП-1 обслуговує 27 денних маршрутів та 7 нічних. На цих маршрутах курсують машини великого і середнього класу.

«Ми замінили багато маршрутів, де курсували середні маршрути, на великі, зокрема, це -  9,10, 29, 45,47.  На сьогодні всі машини вже задіяні, все те, що ми декларували  - уже виконали. Вчора виставили 10 машин на 50 маршрут, об’єднавши його із 49-тим. У нас триває постійний набір водіїв, працюємо з фондом зайнятості, проводили спільний ярмарок праці. Є ротація, деякі водії звільняються, їдуть за кордон, але загалом маємо позитивну динаміку щодо набору водіїв. У нас є необхідність в резерві водіїв, близько 40-а, адже починається час відпусток. Думаю, що впродовж літа цю проблематику ми вирішимо»

Також Орест Хамула розповів, що АТП-1 забезпечило машини на маршрути - 8а,  18, 36, 40, 49, 50, які раніше не обслуговували. «Це маршрути, які АТП не обслуговували, але завдяки тому, що купили великі машини, ми змогли їх обслуговувати. Також виставили на 19-ий маршрут, який раніше не функціонував. В цілому ми забезпечили транспортом  ще 7 маршрутів.  Що стосується Левандівки, то там курсує тепер 18 маршрут - 10 машин. Це дозволило розвантажити мікрорайон, ще в резерві маємо 2 машини. Таким чином, ми збільшили свою частку на ринку перевезень  Львова. Тим, що місто купило 150 машин, ми не вирішимо всіх проблем Львова, хоча уже значно  розвантажили місто».

Голова комісії Остап Доскіч зазначив, що мешканці, які їздять новими автобусами, але живуть в інших районах, де ще їздять старі машини, звертаються з проханням оновити транспорт і на інших  маршрутах. «Розумію, що одночасно зробити це буде важко, але прошу хоча б частково забезпечити новими автобусами».

У ході обговорення член комісії Іван Рудницький зауважив, що поповнювати автопарк потрібно щороку певною кількістю машин.

«Минулого року місто купило 150 нових автобусів, а цього року – нуль, на наступний рік – знову закуплять сто машин. Чи не логічно це робити кожного року рівномірно, щоб був при цьому задіяний львівський «Електрон»? Якби ми кожного року купували по 50 машин, то вирішили б багато проблем».

Крім цього, Орест Хамула повідомив, що рішенням виконкому виділено 1,2 га землі на вул. Вернадського під нову автобазу.

«Думаю, протягом місяця ми голосимо тендер на виконання робіт, буде готовий проект. Наш амбіційний план – ще до кінця року в’їхати в нове депо. Передбачаємо місткість - близько 75 машин. Виклики в тому, що багато авто у нас їде від Ашану, з Сихова. Ми порахували, що розміщення машин, які виїжджають з того напрямку,  нам дасть економії близько 2 млн грн».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ