Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Начальниця поштового відділення буде ув'язнена на півтора роки за розкрадання коштів

В апеляційному порядку прокуратура Хмельниччини домоглась реального покарання начальнику відділення поштового зв’язку, яка привласнила кошти, призначені для соціальних виплат. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури, апеляційним судом скасовано вирок Летичівського районного суду та начальника одного з відділень поштового зв’язку в Деражнянському районі, яка привласнила кошти, призначені для соціальних виплат, засуджено до реальної міри покарання у виді обмеження волі.

Бажаючи безпідставно збагатитись, службова особа, яка мала доступ до цінностей та несла матеріальну відповідальність за їх збереження, вносила до офіційних документів недостовірні відомості – підробляла підписи громадян, які свідчили про отримання ними грошових коштів, а гроші забирала собі. Ці кошти були призначені для виплати допомоги у зв’язку з пологами і вагітністю, соціальної компенсації за скраплений газ та тверде паливо учасникам ВВВ, соціальної допомоги до 9 травня, електронних переказів.

Також, керівниця поштового відділення привласнила отримані від місцевих мешканців кошти в рахунок оплати комунальних платежів за газ, електроенергію та послуги з передплати друкованих видань.

Загалом, внаслідок своїх протиправних дій зловмисниця заволоділа коштами на загальну суму 28 тис. грн.

За результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні місцевим судом обвинувачену визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Вироком суду жінку засуджено до покарання у виді обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, однак, незважаючи на вчинення корупційного злочину, звільнено від відбування покарання з випробуванням.

Враховуючи порушення вимог Закону, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку. За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині призначеного покарання скасовано.

Відповідно до вироку Хмельницького апеляційного суду  корупціонерупризначено покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 2 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ