Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Над Меморіалом Небесної Сотні у Львові підняли Державний прапор

Сьогодні Україна відзначає Свято Героїв. Із цієї нагоди у Львові відбувся урочистий церемоніал підняття Державного прапора над Меморіалом Героїв Небесної Сотні, що на перетині вулиць Кривоноса-Замкова. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Від громади міста Львова у події взяв участь перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

«Сьогодні той день, коли кожен українець по-особливому відчуває гордість. Коли ми дивимось у минуле, то пам’ятаємо подвиг Коновальця. Коли дивимось у сьогодення — розуміємо ту високу ціну, яку Україна щодня віддає за свою незалежність. І саме завдяки нашим Героям, ми сьогодні можемо мати майбутнє, а це та річ, за яку борються всі наддержави. Єдине, що неможливо зламати, — це наша сила волі. І сьогодні я хочу особливо подякувати родинам Героїв, тому що поруч із гордістю ми розуміємо ту велику ціну, яку вони сплатили, і яку сплачує наша держава. Низький вам уклін. Слава Україні!» — зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, сьогодні у с. Зашків Львівської міської громади вшанували пам’ять полковника Євгена Коновальця, а на Личаківському кладовищі у Львові – усіх борців за незалежність України.

Довідка

Щорічно в четверту неділю травня в Україні вшановують усіх Героїв, які упродовж століть боролись за незалежну й демократичну державу, та сучасних Героїв, які зараз відстоюють територіальну цілісність України. Це день, коли згадують всіх українських воїнів, які є символом мужності та відваги. Цього року Свято Героїв Україна відзначає 23 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ