Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Надходження платежів до загального фонду бюджету області за 2005 рік порівняно з позаминулим зросли на 259,3 млн грн

Недавно відбулося розширене засідання колегії головфінуправління, на якому за участю начальників райміськфінуправлінь підведено підсумки виконання місцевих бюджетів за 2005 рік та намічено основні завдання на поточний бюджетний рік. Про це повідомила прес-служба ЛОДА з посиланням на начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Олега Демківа.
Колегія відмітила, що більшість міст і районів домоглася успішного завершення бюджетного року. Забезпечено надходження податків і неподаткових платежів у затверджених із уточненням обсягах за 2005 рік до загального фонду бюджетів міст Червонограда і Нового Роздолу, Жидачівського, Яворівського, Дрогобицького, Миколаївського районів, а також інших 10 міст і районів. Виконано розрахункові показники Мінфіну за доходами у 23 містах і районах. У всіх містах і районах виконано річний план мобілізації до держбюджету доходів, від яких здійснюється відрахування дотації вирівнювання до місцевих бюджетів. У цілому надходження платежів до загального фонду бюджету області минулого року проти 2004 року зросли на 259,3 млн грн.
За 2005 рік з місцевих бюджетів проведено видатки більше, ніж на 2,5 млрд. грн. Забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати з урахуванням підвищення мінімального розміру, відновлення міжпосадових співвідношень і запровадження з 1 вересня 2005 року Єдиної тарифної сітки у бюджетній сфері. Надано нараховані державні допомоги населенню. Проведено фінансування інших соціальних виплат та видатків інвестиційного характеру у межах одержаних субвенцій з держбюджету.
Разом з тим відмічено, що у 13 містах і районах не забезпечено виконання завдань з наповнення доходної частини місцевих бюджетів. Особливо низький рівень надходжень платежів минулого року мали міста Самбір, Дрогобич, Стрий, Борислав та Перемишлянський, Сокальський, Бродівський райони. Невиконання затверджених показників за доходами у них пояснюється, в основному, нереальним плануванням доходної частини місцевих бюджетів. На місцях ще недостатньо використовувалися наявні резерви для збільшення доходів.
За словами Олега Демківа, колегія намітила шляхи покращення стану виконання місцевих бюджетів, затверджених на 2006 рік, зажадала від керівників фінорганів та структурних підрозділів головфінуправління вжиття заходів, спрямованих на зміцнення виконавської дисципліни фінансових працівників, забезпечення виконання актів Президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації з фінансово-бюджетних питань.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ