Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Надзвичайний стан: Кейптаун готується до "Day Zero"

В столиці ПАР Кейптауні запровадили нові обмеження води в наслідок найбільшої засухи за останнє століття. Про це повідомило CNN.

Зараз жителям міста пропонують обмежити кількість води, яку вони щодня використовують, до 50 літрів. Лише місяць тому їм надавали квоту у розмірі 87 літрів на день.

Офіційні дані стверджують, якщо рівень води далі продовжуватиме падати, як очікується, то друге за популяцією місто у Південній Африці вичерпає всі свої водні ресурси до 16 квітня, що називається «Day Zero».

Експерти пильнують за щоденним споживанням води з надією на уникнення катастрофи. Попереджуючи жителів, щоб ті у свою чергу не ігнорували правил, порушникам загрожують штрафи.

Сьогодні, це здається не реальним, що сучасне розвинуте місто могло вичерпати свої запаси води, проте це була бомба сповільненої дії, яку підсилювали неконтрольовані фактори.

Звертаючись до історії, впродовж останніх трьох років Кейптаун зазнав найстрашнішої посухи століття. Зміна клімату та стрімке збільшення населення — тільки погіршувало ситуацію.

Мешканці міста не робили достатньо, аби обмежити використання води, тим самим посилюючи цей негативний ефект ще більше. Згідно з даними, які надали органи влади минулого тижня, лише 55% мешканців міста дотримаються обмеження витрат води.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ