Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Нафтогаз» приховує доходи своїх топ-чиновників

Голова правління «Нафтогазу» Коболєв не надав інформацію про свою «захмарну» премію. Він порушив закон своєю відмовою відповідати на запит народного депутата. Справа стосується інформації про перелік осіб, які отримали премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі над «Газпромом». «Наш край» закликає Уряд запровадити обов’язкову публікацію розмірів нарахованих заробітних плат та премій керівництву державних підприємств.

Минулого тижня суд оштрафував голову правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва на 1 700 гривень за відмову надати народному депутату інформацію із переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Нагадуємо, що керівництво «Нафтогазу» отримало багатомільйонні премії: сума преміальних виплат склала 47 млн доларів США – понад 1 млрд гривень. 

За даними ЗМІ, виплата премій була здійснена у розмірі «однієї річної зарплатні». Як вдалося з’ясувати, у 2016 році заробітна платня Андрія Коболєва становила 19 млн грн. 

"Чому досі зарплати та премії чиновників «Нафтогазу» залишаються таємницею від українців, які утримують цю компанію сплачуючи грабіжницькі тарифи за газ? Ми звертаємося до Уряду із закликом запровадити обов’язкову публікацію даних, що стосуються розмірів нарахованих заробітних плат та премій керівним органам державних підприємств. Українці мають право знати, яку зарплату вони платять менеджменту національних компаній. Топ-чиновники повинні бути підзвітні не тільки правлінню та Уряду, а всьому народу", - заявив голова Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослав Хом'як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ