Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Нафтогазмережі» продаватиме газ підприємствам за 2 619,19 грн за 1 тис. м3

З 1 лютого ДП «Нафтогазмережі» буде постачати природний газ за нерегульованим тарифом промисловим підприємствам та іншим суб’єктам господарювання в Україні. Відповідне рішення ухвалене НКРЄ України 28 січня 2010 року. Про це повідомив Мінпаливенерго.

 

Постачання природного газу вказаним категоріям споживачів буде здійснюватися Підприємством по всій території України (за винятком Чернівецької та Вінницької області, на території яких ДП «Нафтогазмережі» вже реалізує газ за регульованим тарифом).

 

Для забезпечення природним газом по нерегульованому тарифу буде використовуватися імпортований в Україну природний газ. Ціна за газ для споживачів складе 2619,19 грн. за 1 тис. м3.

 

«Нафтогазмережі» гарантує стабільне та безперебійне постачання газу промисловості та бізнесу. Підприємством будуть укладені договори на постачання газу за нерегульованим тарифом з більш ніж 30 тис. українських підприємств. Таким чином «Нафтогазмережі» стає одним з лідерів на внутрішньому ринку газу України», – зазначив директор Підприємства Віталій Гнатушенко. 

 

Початок роботи ДП «Нафтогазмережі» з газопостачання по нерегульованому тарифу відновить фінансову дисципліну в розрахунках за спожитий бізнес-структурами газ.

 

Звертаємо увагу, що, відповідно до змін від 25.11.2009 року до Постанови Кабінету Міністрів України № 1729 від 27.12.2001, підприємства з газопостачання (обл- та міськгази) не мають права постачати газ промисловим підприємствам та іншим суб’єктам господарювання. Обл- та міськгази мають право постачати газ виключно населенню та бюджетним організаціям.

 

Всім керівникам підприємств, які мали договірні відносини з обл- та міськгазами, для отримання безперебійного газопостачання, необхідно звернутися до філії ДП «Нафтогазмережі» того регіону, де знаходиться підприємство, для укладання договорів на постачання природного газу. Бланки договорів можна отримати в регіональних філіях ДП.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ