Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

NASA вперше оцінило свій вплив на економіку США

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) за 2019 фіскальний рік принесло понад 64,3 мільярда доларів доходу американській економіці та забезпечило понад 312 тисяч робочих місць для американців.

Про це йдеться в дослідженні економічного впливу NASA, передає Громадське. Документ такого штибу агентство замовило вперше у своїй історії.

Дослідження фокусувалося на двох космічних програмах NASA — з дослідження Місяця й Марса. Як відомо, до 2024 року агентство в межах космічної програми «Артеміда» планує вперше висадити на супутнику Землі жінку. А місія «Наполегливість» уже вирушила до Червоної планети, де шукатиме ймовірні ознаки позаземного життя.

За рахунок лише цих двох програм за 2019 фіскальний рік економіка США отримала додаткові 14 мільярдів доларів і зберегла понад 69 тисяч робочих місць. За оцінками, ці показники до 2021 року мають зрости. Для порівняння: бюджет NASA на цей період склав 21,5 мільярда доларів.

Дослідження також виявило, що позитивний економічний вплив NASA відчув кожен американський штат: для 43 із них він склав понад 10 мільйонів доларів доходу, а для восьми — понад мільярд.

Аналіз впливу NASA на американську економіку здійснили в Іллінойському університеті в Чикаго на замовлення агентства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ