Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Наш край” наполягає на відновленні спецрежиму ПДВ для аграріїв

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі партії, “Наш край” наполягає на відновленні спецрежиму ПДВ для аграріїв.

З 1 січня 2016 року спеціальний режим повернення ПДВ українським аграріям діє лише частково.

Дії уряду щодо скасування спецрежиму відшкодування ПДВ завдали шкоду більшості дрібних і середніх сільгоспвиробників, вимивання обігових коштів, викликали підвищення цін на продукти харчування, а також знецінення гривні.

Як заявив співголова партії «Наш край» Сергій Кальцев, зміни спецрежиму повернення ПДВ унеможливлюють адміністрування цього податку, а також ставлять під сумнів можливість дрібним і середнім аграріям потрапити в реєстр автоматичного відшкодування ПДВ.

– Через заплутане адміністрування пільгового ПДВ і складності потрапити в реєстр компаній, яким він буде автоматично відшкодовуватися під час експорту, аграрії відмовляються від половинчастого спецрежиму. Вони будуть змушені закладати втрати в кінцеву вартість продукту, що сильно вдарить по гаманцях українців, – сказав співголова партії.

Також за словами Сергія Кальцева, проблеми аграріїв приведуть до знецінення гривні.

– Сільгоспсфера в більшості країн є дотаційною. Але не в Україні. І це при тому, що сьогодні основна стаття експорту – сільгосппродукція. Саме тому валютні надходження від експорту скоротилися за рахунок втрат промислового комплексу Донбасу. А як відомо експорт – важливий фактор стабільності гривні. Проблеми українських аграріїв обвалять і без того слабку національну валюту, – зазначив Сергій Кальцев.

Партія «Наш край» виступає за відновлення спецрежиму повернення ПДВ аграріям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ