Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Наш край» вимагає припинити виштовхувати українських студентів на навчання за кордоном

«Наш край» вимагає від уряду припинити виштовхувати українських студентів на навчання за кордоном, - прес-служба Партії.

Минулого тижня, після критики “Нашого краю”, уряд повідомив про відмову від скорочення отримувачів стипендій до 15%. Це добре, що урядовці оперативно реагують на критику. Але час їм вже відійти від практики дрібних змін у системі освіти та економії на всьому, що тільки можливо. Потрібно переходити до стратегічного планування.

МОН України досі працює за застарілими стандартами підготовки спеціалістів, практично без урахувань вимог сучасності.

Міністерство освіти досі не має бачення сучасного ринку праці. З 90-х років ВНЗ випускають тисячі юристів та економістів, які сьогодні поповнюють лави безробітних молодих спеціалістів. І це в той час, коли відділи кадрів підприємств та компаній безуспішно шукають молодих спеціалістів у певних напрямках.

Ще гірша ситуація на ринку праці зі спеціалістами робітничих спеціальностей: кількість закладів, які готували слюсарів, монтажників або зварювальників істотно зменшилась, а нинішній попит на цих працівників зашкалює.

МОН не володіє інформацією про тенденції та перспективи вітчизняного ринку праці.

Партія «Наш край» вимагає підготувати концепцію реформування вищої освіти з урахуванням тенденцій розвитку ринку праці. МОН повинен мати бачення розвитку освіти на основі реальних потреб українського суспільства та економіки на 5, 10, 15 років вперед.

Без цього бачення та розуміння тенденцій ринку праці діяльність МОН з розвитку освіти – відірвана від життя та сучасності.

Сьогодні вже 4% українських студентів навчаються за кордоном! Це частка працьовитої, освіченої української молоді, яка виїхала за освітою, яка відповідає сучасному розвитку економіки.

Партія «Наш край» вимагає негайно припинити всі намагання та зазіхання на порушення конституційних прав українців у сфері освіти та розробити концепцію реформування всіх рівнів середньої та вищої освіти (профтех училищ, коледжів, технікумів та вищих навчальних закладів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ