Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Наш край" вимагає скасувати депутатську недоторканість

1. «Наш край» вимагає скасувати депутатську недоторканість. Про це повідомляє Гал-інфо з посиланням на прес-службі партії "Наш Край"

На засіданнях регламентного комітету ВРУ минулого тижня розглядали 5 подань на зняття недоторканості народних депутатів. Ці процеси почасти перетворюються на шоу.

Депутатська недоторканність — це рудимент української політики. Ми маємо стати європейцями та відмовитися від цього застарілого привілею. Ми можемо перейняти досвід  Швеції, Португалії чи Фінляндії, де згода парламенту на арешт депутата, якщо за вчинений ним злочин передбачена кримінальна відповідальність, не потрібна.

Закон однаковий для всіх. Тому необхідно зняти недоторканність з усіх депутатів! Тоді ніхто не сховається за депутатським статусом, а буде доводити свою правоту в суді, як і всі громадяни України.

Довідково:

Минулого тижня регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання про зняття депутатської недоторканності з п'яти народних обранців, що їх до парламенту вніс генпрокурор Юрій Луценко.

Шосте подання, стосовно представника Опозиційного блоку Михайла Добкіна, згодом також обговорять на комітеті. Але спершу він повинен надати пояснення стосовно викладених у документі фактів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ