Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Наша Україна” виганяє Волкова і Заплатинського

Сьогодні на засіданні сесії Верховної Ради України фракція „Нашої України” оголосить про своє рішення виключити з її лав Володимира Заплатинського і Олександра Волкова. Про це „Гал-info” повідомив народний депутат України Володимир В’язівський.
„Сьогодні вранці відбулось засідання фракції „Наша Україна”, на якому було прийнято рішення про виведення із фракції двох її колишніх членів – Волкова і Заплатинського. Це суто політичне рішення, адже обидва депутати порушуючи Статут та дисципліну партії підписались під створенням антикризової коаліції, не зважаючи на те, що до більшості у парламенті можуть входити лише фракції. Крім того, ці депутати неодноразово підтримували антикризову коаліцію, у той час як „Наша Україна” приймала рішення про негативне голосування. Зокрема, обидва депутати проголосували проти визнання голодомору 1932-1933 рр. геноцидом. Це було принципове питання і на порядку дня стояло їх виключення зі списку блоку, як наслідок вони мали б втратити депутатський мандат”, – сказав Володимир В’язівський.
За словами народного депутата, є певні правові колізії щодо виключення зі списку блоку депутатів-порушників статуту, над якими працює Конституційний суд. Якщо КС дозволить виключити Волкова і Заплатинського зі списку блоку, то це буде зроблено негайно.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ