Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» вимагає звільнення душителя Майдану

"Наша Україна" закликала прем’єр-міністра Віктора Януковича скасувати наказ про призначення Сергія Попкова заступником міністра внутрішніх справ. Про це у парламенті заявив В’ячеслав Кириленко. Водночас "Наша Україна" закликала Януковича унеможливити в майбутньому подібні призначення. Адже, за словами Кириленка, вони призводять "до політичного протистояння, а не єдності суспільства".
          
            "Я вважаю, що це призначення є викликом всьому українському суспільству. Людина, яка особисто віддавала наказ на видачу бойових патронів спецназу внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ для нападу на мирних демонстрантів (під час Помаранчевої революції), не має ні морального, ні політичного права керувати Міністерством внутрішніх справ", – сказав Луценко.
            Водночас він зазначив, що, "звичайно, такі оцінки торкаються демократичної і правової держави. І те, що вони не виконуються в Україні, зайвий раз підкреслює остаточну реставрацію кучмізму, яку завершує уряд Януковича".
Попков з листопада 2004 року по лютий 2005 року обіймав посаду заступника глави МВС – командувача внутрішніми військами. Згідно з інформацією низки ЗМІ і заявами політиків, саме Попков вiддавав наказ силою розiгнати людей на Майдані під час Помаранчевої революції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ