Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Насос для відкачки вигрібних ям: коли без нього не обійтися?

Фекальний насос призначений для відкачки забруднених і в’язких рідин, з якими не впорається жодне інше обладнання.
Фекальний насос: коли без нього не обійтися?

Через це такі помпи користуються попитом серед власників приватних будинків, заміських котеджів і дач. В яких ситуаціях насос фекальний стане незамінним помічником та на які параметри звернути увагу під час покупки обладнання? Саме про це ми й поговоримо!

Призначення каналізаційних насосів

  • Відкачка забрудненої води з підвалів, котлованів, басейнів, штучних і природних водойм. Зазвичай йдеться про слабо забруднену воду з домішками глини, піску й іншими включеннями, розмір яких не перевищує 15 мм. З такою задачею чудово пораються каналізаційно-дренажні агрегати поверхневого, напівзанурюваного або занурюваного типу.
  • Очищення септиків, вигрібних ям. Для цього використовують потужні моделі з вбудованим подрібнювачем, які здатні переміщувати стоки підвищеної в’язкості з такими включеннями як туалетний папір, вологі серветки, засоби гігієни. Якщо викачка ями чи септика проводиться регулярно, оптимальним вибором буде занурюваний агрегат. Такі фекальні насоси в skvagina легко підібрати з урахуванням потреб конкретного домогосподарства.
  • Обслуговування каналізаційної системи будинку. Якщо сантехнічні прилади розташовані нижче рівня основної труби чи є проблеми з видаленням стоків самопливом, варто придивитися до компактних каналізаційних станцій. Вони забезпечують нормальний відтік вмісту каналізації з дому до центрального колектора, септика чи вигрібної ями.

XIgp4SMMD7pXBFphH_OXiMhCGotb1_d8PAbtkUczDLbFiN1OZxysdjX5zx4G-biyqQAtVyaD96iIWDpOKC8t9-1y2wzzezsunFsAvwRkW722dYrSZDC9JggIIB7IV5X9apOI-lf0Bie_88uo9rQ_WSg

Як обрати модель фекального насосу для дому?

Обираючи фекальний насос, варто звернути увагу на кілька важливих характеристик, які легко знайти в документації приладу.

  • Спосіб монтажу. Помпа може бути занурюваною, напівзанурюваною або поверхневою. Якщо є сумніви щодо оптимального варіанту, варто звернутися за консультацією до фахівців.
  • Продуктивність. Насос, неправильно підібраний за цим показником, може занадто довго відкачувати об’ємний септик, водночас для роботи невеликого обсягу немає сенсу переплачувати за зайву потужність.
  • Глибина розташування. Якщо ви зупинилися на занурюваній моделі, зверніть увагу на параметри власного септика — помпа повинна бути змонтована на дні. Проте занадто глибоке розташування заважатиме правильній роботі приладу.
  • Наявність подрібнювача. Якщо в стоках присутні включення більші за 15 (для дренажних модифікацій) або 35 мм (для фекальних моделей), сміливо обирайте помпу з ножем.
  • Робоча температура. Мають значення показники як навколишнього середовища, так і рідини, що відкачується. Незалежно від варіанту монтажу, обладнання не повинно замерзати.

Фекальні і фекально-дренажні насоси — цінні помічники, які значно спрощують низку задач, пов’язаних з відкачуванням забрудненої рідини. Вони чудово підходять як для постійного обслуговування каналізації, так і для епізодичного використання. Правильно підібрана помпа слугуватиме багато років, не вимагаючи ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ