Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Настоятель монастиря святого Михаїла освятив воду на «Краківському ринку»

Традиція у переддень свята Йордану, Богоявлення Господнього, святити воду на «Краківському ринку» існує вже більше десятка років. Така пропозиція надійшла від підприємців та працівників ТзОВ «Краківський ринок», і адміністрація згодилася посприяти. Тоді ідею підтримав світлої пам’яті отець Василь Вороновський, який щороку здійснював церковний обряд водохрестя на цьому підприємстві.

«Річ у тому, що значна частина тисячного колективу у день Щедрого вечора працює, а свята вода є невід’ємним атрибутом вечері, тому ми й вирішили проводити освячення перед фігурою Матері Божої. Тай кожному хочеться покропити йорданською водою своє торгове чи робоче місце. На свято ж Водохрестя, як і в усі великі християнські свята та неділі, – ринок традиційно вихідний. Ми, напевно, у цьому єдині серед усіх торгівельних підприємств Львівщини, - каже заступник генерального директора товариства з обмеженою діяльністю Іван Хас»

«Я не став би у цій традиції нашого підприємства данини моді, адже все це робиться задля зручності людей, які в нас працюють. В обряді Водохрещення завжди бере участь і чимало покупців нашого ринку, котрі схвально ставляться до освячення води саме тут», – наголосив Іван Хас.

Цьогоріч Йорданську воду для працівників та підприємців ринку освятив о.Ніканор, настоятель монастиря святого Михаїла у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ