Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного року заплановано розширення територій 6 національних природних парків

Наступного року заплановано розширення територій 6 національних природних парків, - Урядовий портал.

Україна активно працює над розширенням територій природно-заповідного фонду. Про це Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив під час підсумкової прес-конференції.

«Уряд ухвалив рішення про розширення території двох національних природних парків загальною площею майже 5 тис. га, а також підтримав створення гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Приморський», який охоплює прибережну акваторію Азовського моря загальною площею 13 тис. 115 га», - сказав він.

Міністр також повідомив, що вже підготовлено пакет документів для розширення територій 6 національних природних парків. Серед яких - «Нобельський» на Рівненщині, «Бойківщина» на Львівщині, «Західне Побужжя» на Волині, «Куяльницький лиман» на Одещині та в інших регіонах.

Остап Семерак також повідомив, що важливим цьогорічним досягненням у природно-заповідній справі стало включення Комітетом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 9 ділянок букових пралісів та старовікових лісів України до складу об’єкта Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Європи».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ