Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наступного тижня розглянуть процедуру імпічменту Президента

Представник президента України у Верховній Раді та перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що народні депутати розглянуть процедуру імпічменту президента наступного тижня.

"Це питання ми вносимо буквально вже на наступний тиждень. Один з перших – закон про імунітет. Це процедура, яка дає можливість притягнення до відповідальності президента України", – сказав Стефанчук журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає Радіо Свобода.

29 серпня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про особливу процедуру усунення президента України.

Згідно з документом, президента можуть усунути з посади в порядку імпічменту винятково у випадку вчинення ним державної зради або іншого злочину. Для цього, зокрема, потрібне письмове подання, підписане більшістю народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради, створення спеціальної тимчасової слідчої комісії, звернення до Конституційного суду для перевірки справи й таємне голосування за проєкт постанови про імпічмент президента. Усунення голови держави мають підтримати три чверті народних депутатів від конституційного складу Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ