Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО готовий направити війська для захисту Туреччини

Північноатлантичний альянс готовий відправити війська до Туреччини заради її захисту. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Reuters.

"НАТО готовий і має змогу  захистити всіх своїх союзників, зокрема, Туреччину, від будь-яких загроз", - сказав він.

"НАТО вже відповів шляхом збільшення нашого потенціалу, наших здатностей і готовності розгорнути сили, в тому числі на півдні і зокрема в Туреччині", - зазначив Столтенберг, додавши, що повітряні удари Росії в Сирії є "причиною для занепокоєння".

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що порушення турецького повітряного простору російськими військовими літаками в минулі вихідні "не виглядає як випадковість".

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону у суботу, 3 жовтня.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору, але пояснило це несприятливими погодніми умовами.

У вівторок Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни, яке сталося у неділю, 4 жовтня.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ