Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО може збільшити свою присутність у Чорному морі

Туреччина, Болгарія і Румунія можуть розширити морську присутність альянсу НАТО в Чорному морі в рамках розширенні стратегії стримування Росії. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу, передає УНН з посиланням на Reuters.

НАТО прагне протистояти нарощуванню військових сил Росії у Криму, який Москва анексувала у 2014, який є стратегічно важливим як для Сходу та Заходу з наявністю енергоресурсів та близькістю до Близького Сходу.

"Є певні цінні перемовини з союзниками, які знаходяться на березі Чорного моря…про тіснішу інтеграцію їхніх військово-морських сил і операцій" - заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу.

Альянс стурбований стратегією Росії блокування сил НАТО по повітрі, суші і на морі, шляхом розміщення ракетних батарей земля-повітря і протикорабельних ракет в Калінінграді, на Чорному морі та Сирії.

НАТО вже патрулює Чорне море, але А.Вершбоу зазначив, що це патрулювання може бути посиленим до того, як західні лідери зустрінуться на саміті Альянсу у Варшаві у липні, що стане реалізацію частини плану з переміщення військ для ротації в Балтиці та Польщі.

"Нам необхідно розглянути більш тривалу військову присутність НАТО у регіоні, з особливим зосередженням на нашому морському потенціалі", - сказав він.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ